Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Venkelsoep met gerookte forel en garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Venkelsoep met gerookte forel en garnalen
Stap 1
Houd het venkelgroen apart en snijd de venkelknol in stukjes of smalle ringen.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en roerbak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom erdoor en bind de soep met maizena, aangelengd met een beetje soep.
Stap 4
Knip het venkelgroen fijn boven de soep en schep de forel met de garnalen door de soep.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie280 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten8 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
