Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Venkelsalade met gerookte forel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Venkelsalade met gerookte forel
Stap 1
Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd in dunne plakjes. Houd het venkelloof apart.
Stap 2
Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in dunne halve maantjes. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 3
Trek de forel in vlokken uit elkaar.
Stap 4
Meng de venkel in een kom met de appel, het citroensap, citroenrasp en de zure room. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de salade over 4 bordjes, leg daar de gerookte forel op en garneer met het venkelloof.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie191 kcal
- Eiwit18.4 g
- Koolhydraten10.2 g
- Vet7.4 gWaarvan verzadigd3.1 g