Veldslastamppot met pastinaak en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Veldslastamppot met pastinaak en tomaat
Stap 1
Schil de pastinaak en aardappelen met een dunschiller en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook de pastinaak en aardappel in een pan met een ruime laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Snijd intussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 2
Verwarm de helft van de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Bak de tartaartjes in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Houd de tartaartjes warm tussen 2 borden. Roer 150 ml water door het bakvet en kook op hoog vuur tot een jus.
Stap 3
Stamp tijdens het bakken van de tartaartjes de pastinaak en aardappelen tot een puree. Roer de warme melk met de overige boter, wat zout en peper door en meng alles tot een lekkere puree. Voeg de veldsla hand voor hand toe en laat de blaadjes al omscheppend net slinken. Schep ook de tomaatreepjes erdoor en warm de stamppot nog even door. Serveer op warme borden en maak in het midden een kuiltje jus. Leg de tartaartjes erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie475 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten42 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd10 g