Vegetarische spiraal groentetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegetarische spiraal groentetaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette, flespompoen en rode kool in hele dunne plakken. Gebruik eventueel een mandoline.
Stap 2
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de tijm en meng de helft met 3 el olijfolie en het citroensap en -rasp. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verdeel 1 el olijfolie over de taartvorm en leg hier de hartige taartbodem in. Meng de tomatenpuree en de kruidenroomkaas met elkaar.
Stap 4
Verdeel over de bodem van de hartige taart en leg hier de courgette, pompoen en rode kool in een rondje in.
Stap 5
Herhaal dit tot de groentes op zijn en er een kleurrijke groentetaart is ontstaan. Verdeel de citroenolie over de groentetaart en zet 35 minuten in de oven.
Stap 6
Snijd intussen de tuinkers los. Verdeel de tuinkers en de rest van de tijm over de groentetaart wanneer deze uit de oven komt en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - taartvorm Ø 25 cm
Voedingswaarden
- Energie557 kcal
- Eiwit13.8 g
- Koolhydraten49.9 g
- Vet30.2 gWaarvan verzadigd16.3 g