Vegetarische smashburger
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegetarische smashburger
Stap 1
Verhit de barbecue. Schil de pastinaken en schaaf in dunne plakken. Meng de plakken in een kom met 3 el barbecuesaus en laat ten minste 15 minuten marineren.
Stap 2
Bak de plakken pastinaak in 5-10 minuten gaar en knapperig op de barbecue. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 3
Snijd de ui in plakken. Druk de burgers plat met een spatel. Bestrijk de ‘smashburgers’ met de resterende barbecuesaus en bak ongeveer 7 minuten op de barbecue.
Stap 4
Keer regelmatig. Bak de plakken ui op de barbecue gaar tot mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 5
Snijd de mozzarella in plakjes en laat uitlekken op keukenpapier. Leg 1 minuut voor de burgers klaar zijn, plakjes mozzarella op de burger en laat smelten.
Stap 6
Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster het brood 1-2 minuten op het rooster van de barbecue.
Stap 7
Was de sla en snijd de tomaten in plakken. Beleg de onderste helft van de broodjes met sla.
Stap 8
Leg hierop de burger, plakjes tomaat, plakken gebakken ui, het pastinaakspek en de zoetzure augurk. Bestrijk de bovenste helft van de broodjes royaal met cocktailsaus.
Stap 9
Leg op de burgers en serveer.