Vegetarische nasi met tofu en sperziebonen
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegetarische nasi met tofu en sperziebonen
Stap 1
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Giet ze af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
Stap 2
Klop de eieren los met 1 eetlepel water. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin een omelet. Rol de omelet op en laat afkoelen.
Stap 3
Druk het blok tofu tussen twee stukken keukenpapier goed droog en snijd in blokjes van 2x2 cm. Hussel in een kom om met de maizena.
Stap 4
Verhit een paar eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui circa 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, alle specerijen toe en rode peper (of sambal naar smaak) toe en roerbak 1 minuut. Voeg de boontjes en ketjap toe en roerbak nog 1 minuut.
Stap 5
Voeg de koude rijst toe en roerbak op middelhoge stand enkele minuten, tot de rijst goudbruin en goed heet is. Verhit intussen een laagje olie in een koekenpan en frituur hierin de blokjes tofu rondom goudbruin. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 6
Snijd de omelet in dunne reepjes en schep door de nasi. Serveer de nasi met de tofu en bestrooi met de bosui. Serveer met de extra ingrediënten voor erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie680 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten72 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd5 g