Vegetarische kebabs van de BBQ
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegetarische kebabs van de BBQ
Stap 1
Klop het ei los. Snipper de sjalot heel fijn.
Stap 2
Snijd de paprika in 12 stukken.
Stap 3
Pluk het blad van de munt en hak de helft van de muntblaadjes heel fijn. Doe ze in een mengkom met het gehakt, het ei, de sjalot, de ras el hanout en de harissa.
Stap 4
Strooi er zout en peper overheen en kneed met je handen door elkaar. Rol er 16 gehaktballetjes van ongeveer gelijke grootte van.
Stap 5
Rijg de gehaktballetjes en stukken paprika afwisselend aan 4 spiesen – gebruik 4 balletjes en 3 stukken paprika per spies.
Stap 6
Bestrijk de spiesen rondom met de olie. Gril de spiesen in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar op de barbecue.
Stap 7
Gril tegelijkertijd de platbroodjes opengevouwen op de barbecue. Bestrijk de warme broodjes met de houmous.
Stap 8
Hak de rest van de munt grof en strooi over de broodjes. Serveer elke spies op een broodje.