Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vegetarische burger met ajvar en groene pepers
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vegetarische burger met ajvar en groene pepers
Stap 1
Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de ui, de helft van de paprika, komijn en het uienpoeder door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Verdeel in 4 burgers en laat afgedekt 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege. Halveer de broodjes en rooster op de snijkanten 2 minuten in een koekenpan tot deze licht verkleuren.
Stap 3
Bestrijk de onderkant van de broodjes met ajvar. Verdeel er de sla over en leg op elk broodje een burger. Garneer met de rest van de paprika en groene pepers. Dek af met de bovenkant van het broodje. Lekker met een frisse groene salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten37 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd5 g