Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vegan flammkuchen met doperwten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vegan flammkuchen met doperwten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de rode uien, halveer en snijd deze in halve ringen. Snijd de kastanjechampignons in plakken en halveer de cherrytomaten.
Stap 2
Meng de helft van de tomatentapenade met de haver crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Rol de flammkuchen bodems uit op het meegeleverde bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de haver crème fraîche over, laat 1 cm van de rand van het deeg vrij. Beleg de flammkuchen bodems met de rode ui, kastanjechampignons, doperwten, cherrytomaten en vegetarische spekjes.
Stap 4
Plaats de flammkuchen bodems 15 minuten in de oven tot goudbruin en gaar.
Stap 5
Verdeel de rucola over de flammkuchen en serveer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie707 kcal
- Eiwit21.3 g
- Koolhydraten83.4 g
- Vet28.7 gWaarvan verzadigd3.6 g