Vegan buddha bowl met kipstuckjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Vegan buddha bowl met kipstuckjes
Stap 1
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil. Snijd over de breedte in dunne plakken.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa af en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Rasp intussen de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoensap en -rasp met de tahin en 3 el water tot een egale dressing.
Stap 4
Verhit een wokpan met 2 el olijfolie en wok de vegetarische kipstuckjes en boerenkool goudbruin en gaar.
Stap 5
Verhit een pan met 2 cm water, snijd de rode kool in dunne repen en stoof deze 2 minuten. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de quinoa over de borden en leg hier de rode kool, sojabonen, wortel julienne, avocado, kipstuckjes en boerenkool bij. Garneer met de limoen tahin dressing.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie689 kcal
- Eiwit31.2 g
- Koolhydraten56.4 g
- Vet32.3 gWaarvan verzadigd3.9 g