Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vegaburger met gegrilde ui, tomatenchutney en blauwe kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vegaburger met gegrilde ui, tomatenchutney en blauwe kaas
Stap 1
Verhit 1 eetl. olie in een (steel)pan en fruit de gesnipperde ui met de knoflook en rozemarijn 5 min. Voeg de tomaatjes, suiker, azijn en zout toe. Laat op een middelhoge stand 15 min. zachtjes stoven. Laat iets afkoelen.
Stap 2
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk intussen de uiplakken met 2 eetl. olie en bestrooi met zout. Gril ze 5 min. per kant. Snijd de broodjes open en gril ze kort op de snijkanten.
Stap 3
Bestrijk de burgers met de rest van de olie. Gril de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Stap 4
Beleg de broodjes met kropsla, rauwkost, een burger, uienringen, chutney en blauwe kaas. Leg de kapjes op de burgers.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie567 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten57 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd7 g