Vega wellington met krieltjes en geglaceerde haricots verts
Ingrediënten
Bereidingswijze Vega wellington met krieltjes en geglaceerde haricots verts
Stap 1
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak intussen de boontjes schoon door de uiteindes af te
Stap 2
snijden. Pel en snipper de rode ui.
Stap 3
2. Plaats de wellington met het bijgeleverde bakpapier op een rooster in de oven en bak in 45 minuten gaar.
Stap 4
3. Breng 2 pannen met ruim water aan de kook. Spoel de krieltjes schoon onder stromend water. Halveer eventueel de grote krieltjes. Kook de krieltjes in 15 tot 20 minuten gaar en de haricots verts in 5 minuten beetgaar. Spoel de haricots verts met koud water af.
Stap 5
4. Verwarm 20 gr roomboter in een grote pan op laag vuur. Bak de rode ui 2 minuten tot deze iets glazig wordt. Voeg het water, de bouillontablet en 20 gr roomboter toe. Laat het geheel inkoken tot ongeveer de helft van het vocht is verdampt.
Stap 6
5. Voeg de boontjes toe en kook tot bijna al het vocht is verdampt, de haricots verts worden mooi glanzend. Giet de krieltjes af en laat goed uitstomen. Voeg de rest van de roomboter toe aan de krieltjes en breng op smaak met zout. Hak de peterselie fijn en strooi vlak voor serveren over de krieltjes.
Stap 7
6. Verdeel de aardappeltjes en haricot verts over de borden. Snijd de wellington in plakken van 1½ cm. Serveer per persoon een plak wellington.