Vega havermoutpides
Ingrediënten
Bereidingswijze Vega havermoutpides
Stap 1
Maal de havermout in delen in een keukenmachine of bakje van de staafmixer tot zeer fijn poeder (havermeel).
Stap 2
Meng samen met de bloem, 2 eieren, olijfolie, het bakpoeder en 0,5 tl zout met 80 ml water en kneed tot een soepel deeg.
Stap 3
Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Laat 10 minuten rusten.
Stap 4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s overlangs, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn.
Stap 5
Meng de paprika, knoflook, baharat en tomatenpuree door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Verdeel het deeg in vier stukken en rol op een met bloem bestoven werkblad alle vier uit tot een ovale lap van circa 3 mm dikte.
Stap 7
Verdeel de gehaktvulling in het midden van de vier ovalen en laat een rand van 2 cm rondom vrij. Vouw de randen over de vulling en knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje, zodat er een schuitje ontstaat. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 8
Klop het laatste ei los en bestrijk de randen ermee. Bak in 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Lekker met fijngesneden peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie911 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten115 g
- Vet3 gWaarvan verzadigd5 g