Vega burger met mangosalsa en pittige zoetzure komkommer
Ingrediënten
Bereidingswijze Vega burger met mangosalsa en pittige zoetzure komkommer
Stap 1
Schaaf met de dunschiller dunne linten van de komkommer. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper, snijd fijn.
Stap 2
Verwarm een steelpan met azijn, suiker en 4 el water tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Schenk het azijnmengsel over de komkommer en voeg de helft van de rode peper toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep om en laat tot gebruik intrekken.
Stap 3
Schil de mango’s en snijd in kleine blokjes van 0.5 cm. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de koriander fijn. Meng de mangoblokjes met de sjalot, koriander en de rest van de rode peper.
Stap 4
Verhit een grill- of koekenpan en bak de burgers gaar en goudbruin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de broodjes, grill de snijkanten een paar minuten in een grillpan tot deze licht verkleuren.
Stap 5
Serveer de vegaburgers op de broodjes met zoetzure komkommerlinten en garneer met mangosalsa. Dek af met de bovenkant van het broodje.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
- - dunschiller of kaasschaaf
Voedingswaarden
- Energie514 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten63 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g