Varkensschnitzels met appel en aardappelkroketjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensschnitzels met appel en aardappelkroketjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de knoflook fijn. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit 25 g boter in een pan en fruit de knoflook 5 min. op een lage stand. Voeg de appel, stroop en zilveruitjes met het vocht uit de pot toe en breng aan de kook. Kook op een lage stand in ca. 5 min. tot een dikke chutney. Neem van de warmtebron en laat afgedekt staan.
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Verdeel de broccoli over een bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bevroren kroketjes over de andere bakplaat en zet beide ca. 18 min. in het midden van de oven.
Stap 3
Was intussen de andere appel, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes.
Stap 4
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels met de appelplakjes op een middelhoge stand ca. 8 min. tot het vlees lichtbruin en gaar is. Keer de schnitzels en appelplakjes af en toe.
Stap 5
Serveer de schnitzels met de appelplakjes, aardappelkroketjes, broccoli en chutney.