Varkensrollade
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensrollade
Stap 1
Schil de bospeen met een dunschiller en snijd het groen weg. Kook de bospenen in een hapjespan met kokend water in 8-10 minuten beetgaar. Snijd de kontjes en het lelijke groen van de bosuitjes weg. Kook de bosuitjes 2 minuten met de wortels mee. Laat op keukenpapier uitlekken.
Stap 2
Hak de basilicum fijn. Meng de hüttenkäse in een kommetje met basilicum, een eetlepel sinaasappelrasp, mosterd, zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 3
Leg de stukken fricandeau op een plank, leg er een velletje plastic op en klop het vlees plat met een deegroller. Verwijder het plastic en bekleed het vlees met plakjes ham. Leg één stuk vlees met de hamkant naar beneden op een plank. Strijk de helft van het hüttenkäsemengsel erover uit. Leg hierop in de lengte de wortels en bosuitjes om en om gestapeld neer. Strijk de rest van de hüttenkäse erover uit.
Stap 4
Leg het andere stuk vlees (met de hamkant naar boven) erop en duw de stukken vlees aan de lange kanten rond de vulling, zodat het een rollade wordt. Bind de rollade elke cm stevig op met rolladetouw. Wrijf de rollade rondom in met boter en leg hem in de braadslede. Schenk het sinaasappelsap op de bodem. Steek de vleesthermometer tot in het midden van het vlees.
Stap 5
Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 175°C. Braad de rollade in ongeveer 1 – 1 ½ uur bruin en vanbinnen rosé. De vleesthermometer geeft dan 65-70°C aan. Bedruip de rollade regelmatig met braadvocht.
Stap 6
Laat de rollade uit de oven 5 minuten rusten op een plank afgedekt met aluminiumfolie. Serveer met de geglaceerde lentegroenten.
Aanvullende benodigdheden
- - rolladetouw
- - braadslede
- - vleesthermometer
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten7 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd14 g