Varkensrollade met venkel en rodewijncouscous
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensrollade met venkel en rodewijncouscous
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de rollade 45 minuten buiten de koeling op temperatuur komen.
Stap 2
Knip ondertussen de tomaatjes af zodat er een 0.5 centimeter steel aan blijft zitten.
Stap 3
Snijd de bovenkant met de stelen van de venkel.
Stap 4
Snijd de venkel in plakken van 1 cm, laat de kern erin zitten.
Stap 5
Bestrooi met zout en leg ze in de ingevette ovenschaal.
Stap 6
Laat in ongeveer 45 minuten gaar worden in de oven.
Stap 7
Doe aluminiumfolie over de schaal als ze te veel uitdrogen.
Stap 8
Laat een zware pan warm worden op matig vuur.
Stap 9
Doe de boter erin en laat lichtbruin worden.
Stap 10
Bruin de rollade aan alle kanten, haal hem dan uit de pan.
Stap 11
Voeg de wijn toe en laat inkoken op hoog vuur tot de helft.
Stap 12
Voeg de rollade weer toe met het venkelzaad en doe dan het deksel of aluminiumfolie op de pan.
Stap 13
Zet de pan circa 40 minuten in de oven, keer de rollade na 20 minuten.
Stap 14
Haal uit de oven en laat het vlees rusten op een snijplank onder aluminiumfolie.
Stap 15
Zet de grill aan op 225 °C en grill de tomaatjes 5 minuten.
Stap 16
Giet de jus uit de braadpan in een kommetje en vul met heet water aan tot ongeveer tachtig gram per persoon.
Stap 17
Doe dit terug in de pan en breng aan de kook.
Stap 18
Roer de couscous en rozijnen erdoor, doe het deksel of folie erop, zet het vuur uit.
Stap 19
Breng na 5 minuten op smaak met driekwart van de kruiden en zout en roer de couscous los met een vork.
Stap 20
Verwijder het touwtje van de rollade en snijd voor iedereen twee plakken van anderhalve centimeter.
Stap 21
Verdeel de couscous met de rollade over de borden, met de venkel en tomaatjes.
Stap 22
Garneer met de rest van de kruiden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten68 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd6 g