Varkensrollade met spek en appelglazing
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensrollade met spek en appelglazing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en hak ze fijn.
Stap 2
Meng de appelmoes met de knoflook, honing en fijngesneden rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Knip het netje van de rollade los en bestrijk de rollade rondom met de helft van de glazing. Bedek de rollade in de breedte met plakken ontbijtspek.
Stap 4
Bestrijk het spek vervolgens met de overige glazing. Leg het takje rozemarijn op de rollade en knoop het vlees op met keukengaren: knip 5 stukken keukengaren van circa 30 cm. Knoop de eerste draad in het midden en knoop daarna de overige draden op gelijke afstand van elkaar.
Stap 5
Bak de rollade in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Neem de rollade uit de oven en laat circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Aanvullende benodigdheden
- - keukengaren
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie285 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten7 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd6 g
