Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Varkenshaasmedaillons met appel-kerriesaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Varkenshaasmedaillons met appel-kerriesaus
Stap 1
Snijd de varkenshaas in plakken van 2½-3 cm dik. Druk deze medaillons iets platter en bestrooi met zout, peper en bloem.
Stap 2
Verhit 75 gram boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaasmedaillons per kant in 2-3 minuten goudbruin, zodat ze aan de binnenkant nog rosé zijn. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 3
Voeg de ui en tijm toe aan het bakvet en fruit 3-4 minuten. Voeg een klontje boter, de appel en kerrie toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog circa 3 minuten en voeg dan blokjes koude boter toe.
Stap 4
Leg de varkenshaasmedaillons eventueel aan een kant erbij om ze nog iets te verwarmen. Bestrooi met de peterselie. Lekker met aardappelpuree met mosterd en een groene salade.