Varkenshaasjes uit de oven met appel en mosterd
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaasjes uit de oven met appel en mosterd
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in dikke ringen en de appels in dunne plakjes. Verdeel de uien over de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper. Smeer de varkenshaas in met de mosterd en leg op de uien. Bak het vlees 20-30 minuten in de oven, tot het vlees gaar is.
Stap 2
Smelt intussen de boter in een koekenpan. Bak hierin de plakjes appel al omscheppend 10 minuten op zacht vuur. Houd de appel warm onder aluminiumfolie.
Stap 3
Haal de bakplaat uit de oven, zet apart en houd ook het vlees warm onder aluminiumfolie terwijl je de saus maakt. Schep de uien op een snijplank en snijd ze grof. Doe ze met het bouillontablet en 125 ml water in een steelpan en laat even inkoken.
Stap 4
Serveer de varkenshaasjes in plakken gesneden met de uiensaus en de warme appeltjes. Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat, ingevet
Voedingswaarden
- Energie390 kcal
- Eiwit46 g
- Koolhydraten12 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
