Varkenshaas met venkel en wortel uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas met venkel en wortel uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de gember en pers de knoflook uit. Hak het citroenrasp fijn en meng het in een grote kom met gember, knoflook, komijn, tijm, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel citroensap en de helft van de gesmolten boter.
Stap 2
Snijd de varkenshaasjes totaal in 8 gelijke stukken en schep ze door het kruidenmengsel. Verdeel de stukken vlees over de braadslede.
Stap 3
Snijd het kontje en de stelen van de venkelknol en snijd de knol in 8 parten. Snijd het groen van de wortels en boen de wortels schoon. Snijd het kontje van de bosuitjes.
Stap 4
Verdeel de groenten rond en tussen het vlees. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en besprenkel de groente met wat citroensap en de resterende gesmolten boter.
Stap 5
Rooster de varkenshaas en groenten in de oven in 30-35 minuten, schep alles tussendoor 1-2 keer om. De varkenshaasjes mogen iets rosé zijn, de groenten moet beetgaar zijn. Lekker met een romige aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie310 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten11 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd8 g
