Varkenshaas met sinaasappel en pruimen op selderijpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas met sinaasappel en pruimen op selderijpuree
Stap 1
Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar in water met zout.
Stap 2
Verwarm de pruimen met de tijm, bouillon en port tegen de kook aan, schakel de warmtebron uit en laat de pruimen wellen. Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit.
Stap 3
Verwarm de sinaasappelrasp met het sap, de honing, kaneel en balsamicoazijn zachtjes tot een siroop. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Stap 4
Verhit 50 gram boter en bak hierin de plakken varkenshaas circa 2 minuten per kant. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
Stap 5
Giet de knolselderij af, laat goed uitlekken en stamp met de rest van de boter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de puree op een bord.
Stap 6
Bestrijk de varkenshaas met de sinaasappelsiroop en leg op de selderijpuree. Serveer de pruimen en eventueel wat cranberrycompote erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie695 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten55 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd21 g