Varkenshaas met rode druiven en portsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas met rode druiven en portsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.
Stap 3
Verhit een pan met de port, tijm, laurier, kruidnagels, kaneelstokje en wildfond in een steelpan, breng aan de kook en kook in tot de helft.
Stap 4
Zeef de portsaus en schenk terug in de pan. Breng de saus aan de kook en snijd intussen de koude boter in blokjes.
Stap 5
Haal de pan van het vuur en klop met een garde de koude blokjes boter door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verhit een pan met 2 el olijfolie en schroei de varkenshaas rondom dicht. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Leg de druiven in een ovenschaal en leg daar de varkenshaas op. Rooster 15 minuten in de oven.
Stap 8
Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel samen met de druiven over 4 borden en serveer met de portsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - zeef
Voedingswaarden
- Energie544 kcal
- Eiwit34.4 g
- Koolhydraten37.3 g
- Vet15.9 gWaarvan verzadigd9.5 g