Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette
Stap 1
Snijd de preien in stukken van 3 cm en kook ze in een ruime pan water in circa 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
Stap 2
Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, knoflook, azijn en 6 eetlepels olijfolie. Meng de peterselie, basilicum en kappertjes door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een koekenpan. Bak hierin de varkenshaas in 10-15 minuten rondom goudbruin en gaar van binnen. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
Stap 4
Verdeel wat rucola over het midden van de borden en leg de prei erop. Besprenkel met de vinaigrette en verdeel de plakken varkenshaas erover.
Stap 5
Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat van het bakvet van het vlees. Lekker met krieltjes.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten5 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd7 g