Varkenshaas met pesto-walnootkorst
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas met pesto-walnootkorst
Stap 1
Mix 3 takjes basilicum, de walnoten, Parmezaanse kaas, paneermeel en de olijfolie grof met de mixer. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Ris de blaadjes van het overige takje basilicum.
Stap 3
Verdeel 3/4 van het walnotenmengsel over de varkenshaas en leg deze op een ovenplaat. Zet de varkenshaas 20 minuten in de oven tot deze rosé is.
Stap 4
Snijd intussen de bruine onderkant van de witlof en halveer de witlof. Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de witlof in 8 minuten, draai halverwege de baktijd om.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper en voeg de pijnboompitten toe.
Stap 6
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 7
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dik. Verdeel de aardappelpuree en witlof over de borden en leg hier de varkenshaas bij.
Stap 8
Serveer met de rest van de pesto en garneer met de bascilicumblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
Voedingswaarden
- Energie765 kcal
- Eiwit51.8 g
- Koolhydraten41.9 g
- Vet42.1 gWaarvan verzadigd9.3 g