Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Varkenshaas met gegrilde zoete aardappel en mangosalsa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Varkenshaas met gegrilde zoete aardappel en mangosalsa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aardappels in plakken van circa 1,5 cm dik.
Stap 2
Leg op de bakplaat en bestrijk met de helft van de olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder en zout. Keer de plakken om en bestrijk en bestrooi ook deze kant met olie en paprikapoeder.
Stap 3
Bak de aardappelplakken in de oven in circa 20 minuten gaar. Keer halverwege om.
Stap 4
Snijd intussen de varkenshaasjes in plakken van circa 1,5 cm dik. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de varkenshaas in circa 5 minuten gaar en licht rosé. Keer halverwege.
Stap 5
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verdeel de veldsla over 4 borden.
Stap 6
Leg op de veldsla om en om dakpansgewijs een plak varkenshaas en een plak aardappel. Schep wat van de mangosalsa erop.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie385 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten32 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd9 g