Varkenshaas met appelspitskoolstamppot
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas met appelspitskoolstamppot
Stap 1
Schil de aardappels. Snijd de spitskool fijn. Snijd de appels in blokjes.
Stap 2
Breng de aardappels in een laag koud, gezouten water aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar.
Stap 3
Meng intussen de salie met wat zout en peper door het paneermeel. Bestrijk de varkenshaasjes met de mosterd en rol ze door het paneermeelmengsel.
Stap 4
Druk het kruimlaagje voorzichtig een beetje aan.
Stap 5
Zet een grote koekenpan en een wok op het vuur. Verhit in beide pannen 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter.
Stap 6
Bak de varkenshaasjes in de koekenpan in 10-15 minuten knapperig, bruin en gaar.
Stap 7
Roerbak de spitskool en appel in de wok in circa 10 minuten gaar.
Stap 8
Schep de varkenshaasjes op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Stap 9
Giet de aardappels af, doe terug in de pan en stamp met de rest van de boter en de crème fraîche tot puree.
Stap 10
Schep de appel en spitskool erdoor en breng op smaak met peper en, indien nodig, zout.
Stap 11
Snijd de varkenshazen in plakjes. Schep de appelspitskoolstamppot op borden en verdeel de varkenshaas erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie670 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten63 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd11 g