Varkenshaas gevuld met perzik en wittewijnsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkenshaas gevuld met perzik en wittewijnsaus
Stap 1
Verhit de boter en braad hierin de varkenshaasjes rondom circa 2 minuten aan. Neem uit de pan en laat afkoelen. Snijd de varkenshaasjes van boven en in de lengte een paar centimeter in, maar niet helemaal door zodat er een opening voor de vulling ontstaat. Bestrooi aan de binnen- en buitenkant met zout en peper.
Stap 2
Snijd de perziken in partjes en meng met de citroenrasp, eidooier, crème fraîche, zout en peper. Kook voor de saus de wijn en bouillon in een steelpan tot de helft in. Voeg dan de kookroom toe. Kook nog enkele minuten en breng op smaak met citroensap en peper.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de varkenshaasjes met de opening naar boven in de ovenschaal en verdeel de perzikvulling erover. Bak de gevulde varkenshaasjes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten10 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g