Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Varkensfricandeau met aardbeiensalsa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Varkensfricandeau met aardbeiensalsa
Stap 1
Verwijder de kroontjes van de aardbeien, houd de helft van de aardbeien achter. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes. Meng ze in een kom met sinaasappelsap, -rasp, enkele druppels balsamicoazijn en versgemalen peper. Laat deze salsa minstens ½ uur bij kamertemperatuur staan.
Stap 2
Schenk het vocht van de aardbeien in een klein kommetje en klop de olijfolie erdoor. Schep de aardbeiensalsa in kleine glaasjes en zet deze in het midden van grote borden.
Stap 3
Leg de plakjes varkensfricandeau losjes rond de glaasjes salsa en druppel de dressing erover. Garneer met blaadjes basilicum en de kleine aardbeien. Lekker met zelfgeroosterde crostini van meergranen pistolets.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie180 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten7 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd2 g