Varkensfiletrollade met bier
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensfiletrollade met bier
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Stap 2
Pers de knoflook.
Stap 3
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Stap 4
Schil de bospeen en snijd in stukken van 3 cm.
Stap 5
Meng in een kommetje de knoflook met de paprikapoeder, suiker en mosterd.
Stap 6
Wrijf de rollade rondom in met zout en versgemalen peper en wrijf de rollade daarna in met het mosterdmengsel.
Stap 7
Verwarm de boter in een wijde braadpan tot de belletjes wegtrekken en bak de rollade in 6-8 minuten rondom bruin.
Stap 8
Leg de rollade in een braadslede.
Stap 9
Schep de stukken wortel door het bakvet en schep ze met het bakvet rond de rollade.
Stap 10
Schenk het bier erbij.
Stap 11
Schuif de braadslede in de oven en braad in 40-50 minuten gaar.
Stap 12
Bedruip de rollade regelmatig met het braadvocht.
Stap 13
Laat de rollade 5 minuten op een plank onder aluminiumfolie rusten.
Stap 14
Schep de wortels in een schaal en kook het braadvocht in een steelpan in tot een lekkere jus.
Stap 15
Snijd de rollade in dunne plakken en serveer ze dakpansgewijs op warme borden.
Stap 16
Schep er wat jus over en geef de wortels erbij.
Stap 17
Lekker met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
