Vanillerijst-timbaaltje met sinaasappel en karamel-sesamsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Vanillerijst-timbaaltje met sinaasappel en karamel-sesamsaus
Stap 1
Rasp de schil van de sinaasappel en snijd de vrucht in plakjes. Snijd de rest van de schil eraf en houd de sinaasappelplakken apart. Bekleed de timbaaltjes met folie.
Stap 2
Verwarm de melk met de sinaasappelrasp, vanillestokje, vanillemerg, dessertrijst, suiker en een snufje zout. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking van de rijst tot de rijst gaar is. Roer af en toe door.
Stap 3
Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Verwijder het vanillestokje uit de rijst. Verdeel de vanillerijst over de timbaaltjes en druk met de achterkant van een lepel goed aan.
Stap 4
Verwarm de ingrediënten voor de saus in een pannetje op een lage stand, tot de suiker is opgelost. Kook zachtjes 8-10 minuten tot een licht gebonden saus. Schep de helft van de sesam erdoor. Stort de vanillerijst op bordjes. Giet de karamelsaus erover en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Leg de sinaasappelplakken erbij.