Vanille cupcakes
Ingrediënten
Bereidingswijze Vanille cupcakes
Stap 1
Boen de sinaasappel goed schoon onder stromend water en droog hem af.
Stap 2
Rasp met een fijne rasp de oranje schil eraf.
Stap 3
Pers de sinaasappel uit en schenk het sap in een kommetje.
Stap 4
Leg het vanillestokje in het sap en laat het zo zeker 15 minuten weken.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 6
Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm.
Stap 7
Neem het vanillestokje uit het sap en leg het op een plank.
Stap 8
Snijd het stokje met een scherp mesje in de lengte open en schraap de zwarte zaadjes (vanillemerg) eruit.
Stap 9
Doe het zelfrijzend bakmeel en de suiker in een grote kom en voeg de boter en het vanillemerg toe.
Stap 10
Breek de eieren erboven en schenk er een derde van de eetlepels sinaasappelsap bij.
Stap 11
Mix alles met de handmixer tot een smeuig beslag.
Stap 12
Meng tot slot de sinaasappelrasp erdoor.
Stap 13
Schep het beslag met behulp van twee lepels in de vormpjes en schuif de muffinvorm in het midden van de oven.
Stap 14
Bak de cupcakes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 15
Neem de vorm uit de oven en laat de cupcakes in hun papieren vormpjes op een rooster afkoelen.
Stap 16
Roer in een kom de poedersuiker met de rest van de eetlepels sinaasappelsap tot een mooi glanzend glazuur.
Stap 17
Bestrijk de cakejes met glazuur en garneer ze met snoepjes.
Stap 18
Laat het glazuur even opstijven.
