Vanille crème brûlée met kaneelmerengue
Ingrediënten
Bereidingswijze Vanille crème brûlée met kaneelmerengue
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 °C. Splits de eieren. Klop in een kom met de handmixer de eidooiers en suiker luchtig.
Stap 2
Halveer de vanillepeul in de lengte, schraap het merg eruit met de achterkant van een mes. Verwarm een steelpan met slagroom, de vanille en een beetje zout op laag vuur.
Stap 3
Giet al roerend met de garde de vanilleroom over de eidooiers. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend op laag vuur tot het mengsel warm is maar niet kookt (80 ˚C, gebruik een thermometer).
Stap 4
Schenk in ovenschaaltjes. Plaats in een ovenschaal en vul deze met heet water tot 1 cm onder de rand van de schaaltjes. Gaar 20 min. in de oven. Neem uit het water en laat afkoelen.
Stap 5
Meng het poedersuiker met kaneel. Voeg 30 gr eiwit toe en kneed samen tot een deeg. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een hazelnoot over een bord met bakpapier.
Stap 6
Laat voldoende ruimte tussen de balletjes. Plaats de meringues 30-40 seconden in de magnetron op 800 watt.
Stap 7
Verdeel 1 eetlepel rietsuiker over de crème brûlée en brand met een gasbrander tot karamel. Plaats er de meringues en bramen op en serveer.
