Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Valenciaanse paella met kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Valenciaanse paella met kip
Stap 1
Week de saffraan in 2 eetlepels kippenbouillon. Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees tot de schil overblijft. Gooi de schilletjes weg.
Stap 2
Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de drumsticks goudbruin.
Stap 3
Voeg de ui, chorizo en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen.
Stap 4
Voeg de tomaten, sperziebonen, geweekte saffraan en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kook zachtjes 20 minuten.
Stap 5
Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Bestrooi de paella met de peterselie en partjes citroen en serveer.