Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Utrechtse spritsen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Utrechtse spritsen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Mix de boter, het ei, de basterdsuiker, vanillesuiker en 1⁄2 theelepel zout circa 5 minuten, tot alles goed is gemengd.
Stap 2
Zeef de bloem en maizena erboven en mix in een paar minuten tot een soepel deeg. Schep het deeg in de spuitzak en spuit het deeg in een zigzag in 3 banen van circa 5 cm breed op de bakplaat. Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven, tot ze goudgeel zijn en lichtbruin aan de buitenkanten.
Stap 3
Snijd de koekrepen in stukken van circa 5 cm. Doe dit direct als ze uit de oven komen en nog goed warm zijn. Laat afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - spuitzak
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie120 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten14 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd4 g