Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Turkse pizza met gehakt en yoghurt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Turkse pizza met gehakt en yoghurt
Stap 1
Meng het gehakt met de paprika, knoflook, het paprikapoeder, de komijn en tomatenpuree. Breng op smaak met zout en/of peper.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de pizzamix, 250 ml koud water en de olijfolie.
Stap 3
Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie uit tot een langwerpige pizzabodem. Leg op elke met bakpapier beklede bakplaat 2 pizzabodems. Verdeel het gehaktmengsel over de bodems.
Stap 4
Bak de pizza's in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Snijd de koriander fijn. Garneer de pizza's met de yoghurt en koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - mixer met deeghaken
- - deegroller
- - 2 bakplaten met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie606 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten84 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd6 g