Tropische rijstsalade met krokante Quorn
Ingrediënten
Bereidingswijze Tropische rijstsalade met krokante Quorn
Stap 1
Kook de rijst 8 minuten in kokend water met een beetje zout, giet af en zet het vuur uit. Laat 15 minuten met het deksel op de pan stomen.
Stap 2
Meng in een ruime kom de Quornstukjes met 1 el olie, kerriepoeder, zout en versgemalen peper.
Stap 3
Pel en snipper de uien fijn. Verhit een koekenpan met 1 el olie en fruit de ui. Verwijder intussen de steel en zaadlijsten van de paprika, snijd de courgette en paprika in blokjes. Bak de courgette en paprika al omscheppend bij de ui.
Stap 4
Spoel de babymaiskolfjes onder koud stromend water, laat uitlekken. Halveer in de lengte. Bak ze met de groente op laag vuur gaar.
Stap 5
Verdeel de rijst over een ruime saladeschaal en schep om met de groente. Voeg aan de hete koekenpan de resterende olie toe en bak de Quorn stukjes op hoog vuur krokant en goudbruin.
Stap 6
Verdeel de Quorn stukjes met de ananas over de salade. Hak de peterselie grof. Breng op smaak met peterselie, zout en versgemalen peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie720 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten75 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd5 g