Trifle met sinaasappel en amandel
Ingrediënten
Bereidingswijze Trifle met sinaasappel en amandel
Stap 1
Verhit de melk en 100 ml slagroom in een steelpan op een lage stand tot lauwwarm. Klop intussen de eidooiers, 5 eetlepels suiker, maizena en vanille door elkaar. Schenk de lauwwarme melk al kloppend bij het eimengsel. Giet dan terug in de pan en kook al roerend op een lage stand tot het mengsel ingedikt is. Zet apart en laat afkoelen.
Stap 2
Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in plakken. Neem een (glazen) kom en leg een laagje cake onderop. Breek plakjes cake eventueel om de hele bodem te bedekken. Giet een derde van de custard erover gevolgd door een laagje sinaasappel. Ga weer verder met cake en herhaal tot de vorm vol is. Eindig met sinaasappel. Laat de trifle minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 3
Rooster intussen het amandelschaafsel lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Klop de overige slagroom stijf met de overige suiker. Neem de trifle uit de koelkast en garneer met de amandelen en slagroom naar wens.
