Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Traybake van gekarameliseerde wortel met pastinaak
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Traybake van gekarameliseerde wortel met pastinaak
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder indien nodig het loof van de bospeen en was de wortelen. Schil de pastinaak en snijd in lange stroken.
Stap 2
Pel de sjalotten, halveer en snijd in halve ringen.
Stap 3
Verdeel de peen, pastinaak en sjalotten over een bakplaat. Verdeel er het venkelzaad en boter in kleine klontjes over.
Stap 4
Besprenkel met ahornsiroop en een beetje zout. Rooster in 20 - 25 minuten gaar in de oven. Schep halverwege om.
Stap 5
Pluk de dille grof en verdeel over de wortel. Serveer de gekarameliseerde wortel met pastinaak bij de ovenschotel kalkoendij gevuld met gekruid gehakt en tomaat.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten28 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
