Très leches cake
Ingrediënten
Bereidingswijze Très leches cake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de eiwitten luchtig met een snufje zout. Voeg 75 gram suiker in gedeeltes toe en klop tot de eiwitten glanzend en stijf zijn.
Stap 2
Klop in een andere kom de eidooiers licht en luchtig met de rest van de suiker. Voeg dan de bloem, bakpoeder en 50-75 milliliter melk toe. Spatel de eiwitten voorzichtig door het mengsel. Giet in de bakvorm en bak circa 40 minuten in de oven.
Stap 3
Prik met een satéprikker of vork de hele bovenkant van de cake in en laat 10 minuten afkoelen. Meng de rest van de melk met de gecondenseerde melk en giet de helft over de cake. Laat 5 minuten staan en giet dan de rest erover. Laat volledig afkoelen.
Stap 4
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en bestrijk de cake ermee. Zet tot het serveren in de koelkast.
