Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Toscaanse perentaart met limoncello-room
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Toscaanse perentaart met limoncello-room
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbol uit tot een lap van circa 26 cm ø. Leg het deeg in de ingevette vorm en druk aan bij de randen. Leg een stuk bakpapier met blindbakvulling erop en bak de bodem 12-15 minuten in het midden van de oven.
Stap 2
Meng de amandelspijs met de rest van het ei. Neem de bodem uit de oven, maar schakel de oven niet uit. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bestrijk de lauwwarme deegbodem met de spijs en leg de partjes peer erop.
Stap 3
Bestrijk met de abrikozenjam gemengd met de rozemarijn en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taart nog 10-12 minuten verder in de oven. Meng de ingrediënten voor de limoncello-room en serveer deze room bij de taart.
