Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tortilla met kip en mole
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tortilla met kip en mole
Stap 1
Rooster de kip op het hoogste rooster van de barbecue op een stuk aluminiumfolie onder een deksel of rooster op een bakplaat circa 20 minuten in de oven (200ºC). Keer tussendoor om.
Stap 2
Knip intussen de tortilla's van buiten naar binnen in een spiraal. Verhit de olie in een hapjespan en frituur de tortilla's per stuk in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
Stap 3
Verwarm de mole opnieuw. Leg op elk bord een tortilla en bedruppel met wat mole.
Stap 4
Verdeel de kip erover en garneer met atjar, een paar takjes koriander en een partje limoen. Serveer de rest van de mole en atjar apart erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - aluminiumfolie
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie475 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten30 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd5 g
