Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tortellini met paddenstoelen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tortellini met paddenstoelen
Stap 1
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
Stap 2
Hak de paddenstoelen in stukjes.
Stap 3
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 4
Schep de paddenstoelen en tijm erdoor en bak ze op hoog vuur bruin.
Stap 5
Sprenkel er een eetlepel citroensap over en bak nog een minuut.
Stap 6
Roer de room en citroenrasp door de paddenstoelen en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 7
Laat de saus zes tot acht minuten zachtjes sudderen.
Stap 8
Voeg de tortellini aan het kokende water toe en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 9
Verdun de saus zo nodig met een scheut pastakookvocht.
Stap 10
Laat de tortellini in een vergiet uitlekken en schep ze voorzichtig door de paddenstoelensaus.
Stap 11
Serveer in diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.
