Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tonijnbroodjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tonijnbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tonijn en mais uitlekken. Snijd de bosui en jalapeno heel fijn. Meng de tonijn, mais, bosui, jalapeno, komijn en crème fraîche.
Stap 2
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Vorm van elke portie een balletje. Rol elk deegballetje uit tot een deegrondje van 10 cm ø.
Stap 4
Schep 1/8 van de tonijnvulling op een deegrondje en vouw het deeg eromheen tot een bolletje. Maak zo nog 7 bolletjes.
Stap 5
Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met een beetje water en bestrooi met de sesamzaadjes.
Stap 6
Bak in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer de gevulde broodjes warm of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie392 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten45 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd3 g