Tompouce met aardbei
Ingrediënten
Bereidingswijze Tompouce met aardbei
Stap 1
Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt intussen 50 gr boter in een steelpan.
Stap 2
Bestrijk op de bakplaat een vel filodeeg met gesmolten boter, leg er het volgende vel op en herhaal.
Stap 3
Verdeel de blaadjes munt over het 4e vel en dek af met het laatste vel. Bestrijk met boter.
Stap 4
Snijd de stapel filodeeg met een scherp mes in 12 gelijke rechthoeken.
Stap 5
Bak 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Stap 6
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de 6 mooiste exemplaren en snijd de rest in plakjes. Verwarm in een steelpan de jam met 2 el water.
Stap 7
Bestrijk 4 rechthoeken filodeeg direct uit de oven met de aardbeienjam. Houd apart tot gebruik. Schep de aardbeien door de in de pan achtergebleven jam.
Stap 8
Leg op elk bord een stuk filodeeg. Stort het ijs uit de bak op een snijplank.
Stap 9
Snijd 4 dunne plakken van het ijs en leg deze op het filodeeg op de borden.
Stap 10
Verdeel er de helft van de plakjes aardbei over en dek af met filodeeg. Snijd opnieuw 4 plakjes ijs, leg op het filodeeg en beleg met de resterende plakjes aardbei.
Stap 11
Dek af met het met aardbeienjam bestreken filodeeg. Zet er de kwarten aardbeien op. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie290 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten34 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd11 g