Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tomatenquiche met spekjes en oude kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tomatenquiche met spekjes en oude kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de tomaten in dikke plakken, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Breng op smaak met zout en peper en plaats 20 minuten in de oven.
Stap 3
Vet intussen de quichevorm in met 1 el olie en bekleed met het quichedeeg.
Stap 4
Pel en snipper de rode ui. Klop de eieren los en voeg de melk, knoflookpoeder, uienpoeder, gesnipperde ui en de helft van de oude kaas toe.
Stap 5
Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Schenk het eimengsel over de quichebodem. Verdeel de geroosterde tomaten erover en bestrooi met de rest van de oude kaas.
Stap 7
Plaats de quiche 40 minuten in de oven tot goudbruin. Laat de quiche 20 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - quichevorm ca 30 cm
Voedingswaarden
- Energie558 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten38.9 g
- Vet34.4 gWaarvan verzadigd17.8 g