Tomatenfilodeegquiche
Ingrediënten
Bereidingswijze Tomatenfilodeegquiche
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de fetakaas boven de keukenmachine en meng met de ricotta, dragon en oregano tot een glad mengsel.
Stap 2
Bestrijk de quichevorm met een kwastje met de olie van de gemarineerde tomaten. Leg hierin een vel filodeeg en vet in.
Stap 3
Leg schuin hierop een tweede vel, zodat de hoeken verspringen en over de rand hangen. Bestrijk met olie en herhaal met de rest van de vellen.
Stap 4
Bak ca. 10 minuten in het midden van de oven. De bodem mag knapperig goudgeel zijn maar niet te gaar.
Stap 5
Halveer de snoeptomaten. Verdeel het fetakaasmengsel over het midden van het filodeeg en verdeel er de verse en zongedroogde tomaten over.
Stap 6
Bak de quiche 15 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin en knapperig is. Hak de peterselie fijn. Bestrooi er de quiche mee. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - bakblik of quichevorm Ø 24 cm
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie474 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten35 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd9 g