Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tomatencremesoep met kaassterren
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tomatencremesoep met kaassterren
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek of snijd sterren uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
Stap 2
Verhit intussen de olijfolie in een (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree, bouillon en suiker toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 3
Neem de pan van de warmtebron en roer de slagroom erdoor. Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en leg de sterren voorzichtig erop.
Aanvullende benodigdheden
- - stervormige steker
- - bakplaat met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie455 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten28 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd18 g