Tomaten-paprika tarte tatin
Ingrediënten
Bereidingswijze Tomaten-paprika tarte tatin
Stap 1
Verhit de oven voor op 200°C, neem een ovenbestendige koekenpan van circa 23 cm Ø.
Stap 2
Snijd de knoflook in dunne plakjes, de paprika in reepjes en de tomaten in partjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en snijd een cirkel eruit die circa 1 cm groter is dan de pan.
Stap 4
Smelt de boter samen met de azijn en suiker al roerend in de pan. Breng aan de kook, laat 2-3 minuten bubbelen en draai het vuur uit.
Stap 5
Strooi de knoflook in de pan. Leg de paprika en tomaat er in een enkele laag in. Bestrooi met zout en peper. Leg de deegcirkel erop, stop het deeg rondom in en kerf een of twee sneetjes in het deeg.
Stap 6
Bak de tarte tatin 20-30 minuten in de oven of tot het bladerdeeg goudbruin is. Snijd de tarte rondom los van de pan. Giet voorzichtig het eventuele hete vocht onderin de pan af.
Stap 7
Leg een bord op de vorm en draai het geheel om zodat de tarte omgekeerd op het bord belandt. Wees voorzichtig, draag ovenhandschoenen er kan nog wat heet vocht uit de pan lopen.
Stap 8
Garneer de tarte tatin met basilicumblad en eventueel de kappertjes. Lekker met een salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie325 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten26 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
