Tomaten-groentesoep met balletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Tomaten-groentesoep met balletjes
Stap 1
Schrap de wortel met een dunschiller. Snijd de wortel in dikke plakjes en snijd deze in blokjes. Snijd 1 stengel bleekselderij in smalle boogjes.
Stap 2
Snijd de ui doormidden. Haal de schil eraf en leg de helften met de snijkant naar beneden op een vochtige snijplank. Snijd de halve uien horizontaal in plakken, maar niet helemaal door. Snijd dan verticaal zodat je snippers krijgt.
Stap 3
Snijd de tomaten in partjes of stukken.
Stap 4
Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de wortel, bleekselderijboogjes, ui, een beetje zout en peper toe en roerbak 5 minuten.
Stap 5
Kook 750 ml water en los de bouillonblokjes erin op tot je bouillon hebt. Haal de blaadjes van de tijm en voeg met de tomaten en de bouillon toe aan de groenten. Kook zachtjes 12 minuten.
Stap 6
Snijd of knip het vel van de saucijsjes open en haal het eraf. Snijd het worstvlees in stukken en vorm met vochtige handen kleine balletjes ervan. Verhit 1 theelepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes 4 minuten. Snijd de andere stengel bleekselderij doormidden en snijd elk stuk in de lengte in 2 lange staafjes, zodat je er 4 hebt. kte, zet hem dan aan en pureer de soep. 8. Schep de balletjes in de soep en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer met de bleekselderijstengels.
Stap 7
Zet de hete soeppan met ovenwanten eventueel op een onderzetter of vochtige doek. Zet de staafmixer in de soep, diep onder de oppervlakte, zet hem dan aan en pureer de soep.
Stap 8
Schep de balletjes in de soep en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer met de bleekselderijstengels.